Workshops en Lessen

Logic Pro en Homerecording

Veel muzikanten en songwriters die thuis een nummer willen componeren voor zichzelf of voor de band krijgen vaak met hetzelfde probleem te maken: Hoe neem ik een idee voor een nieuw nummer op in een thuissituatie met een computer, een audio interface(geluidskaart), een microfoon en een keyboard controller?

Tijdens de workshop Homerecording Basis leer je in 3 uur hoe je snel en makkelijk een basis van een song kunt opnemen en mixen in Logic Pro 9 of X. We werken samen aan een basis van een song en je leert omgaan met een aantal softwareprogramma’s.

De workshop Homerecording Geavanceerd gaat nog een stapje verder. Ik ga verder in op virtual instruments waarmee je een nummer kunt opnemen en er komen meer mixtechnieken aan bod, uiteraard gevuld met praktijkvoorbeelden.

Wil je priveles dan is dat ook mogelijk. Afhankelijk van je wensen kan ik een lesprogramma samenstellen over de onderwerpen waar jij meer over wil weten. Logic pro 9, het mixen van een track, dieper ingaan op bepaalde Virtual instruments en plugins?  Laat het me weten! Een priveles van 3 uur is 95 euro.

Is 1 les te weinig? Het is natuurlijk mogelijk om van te voren meerdere lessen af te spreken en te kijken naar hoe die kunnen worden ingevuld. De kosten van deze lessen zijn in overleg. Alles is mogelijk! Bel (06) 33 95 52 79 of  ga naar het contactformulier en informeer naar wat ik voor je kan betekenen.

Gitaarles

Wil je op een leuke manier gitaar leren spelen met de muziek die jij mooi vindt? Ben je beginnend maar wil je niet weer met de geijkte melodietjes aan de gang? Meld je dan aan via het contactformulier of bel (06) 33 95 52 79.

Sinds kort is er de Workshop ‘Guitarsound’. Voor alle gitaarfreaks die hun eigen sound willen maken en willen weten wat je met delay, chorus, phaser, wah wah, pitch shift en nog veel meer andere effecten kunt doen om je sound te maken. Ook de verschillen in de gitaren en versterkers komen aan bod. In 3 uur tijd laat ik veel effecten en sounds voorbijkomen onder andere aan de hand van gitaarriffs van de grote bands van toen en nu. Meld je aan via het contactformulier of
bel (06) 33 95 52 79.

"De lessen en nazorg bij Ruud zijn echt prima en professioneel te noemen. In de op mijn wensen aangepaste les veel relevante info over Logic gekregen...

- Alex Roelofs -

ex-NITS bassist/keyboards
Meer lezen »

"Ruud is een enthousiaste vent die goed uit kan leggen. In mijn geval had ik wat voorkennis...

- M. Kalsbeek -

Componist voor Hikimori/Music for Media
Meer lezen »