Filmmuziek en Sounddesign

Muziek bij bewegend beeld is niet meer weg te denken uit onze wereld. De klanken bevestigen en verrijken het gevoel van wat we zien en zorgt ervoor dat we blijven kijken. De muziek moet suggereren, aanvullen, versterken, ontroeren en betoveren. Het gaat om wat we zien, niet alleen om wat we horen maar als het geluid wordt weg gehaald mis je het direct en valt er een heel belangrijke dimensie weg.

Mijn idee over het maken van een soundtrack is dat het gevoel van de beelden zo naar muziek moet worden vertaald dat ze samen een eenheid vormen. 
Van subtiel tot bombastich van lief tot gemeen, van hard tot zacht, elke scene en elk project heeft zijn eigen sfeer…en zijn eigen muziek!
Bel voor meer informatie naar (06) 33 95 52 79 of stuur een bericht via de contactpagina.

Sound logo

Wie kent niet het geluid dat je hoort zodra je het logo van AH, Vodafone, KPN of zelfs die van het NOS journaal in beeld ziet verschijnen? Je denkt er niet over na maar de herkenbaarheid van al deze merken is op tv en natuurlijk ook op de radio voor een heel groot deel bepaald door het geluid dat je hoort zodra het logo(liefst in actie en niet statisch) in beeld komt of de naam van het merk genoemd wordt.

Voor het eerst in de geschiedenis is er neuro-onderzoek ingezet om te ontdekken hoe de impact van reclame er precies uitziet in het brein. Uit deze onderzoeken kwam onder andere naar voren dat een sound logo in een commercial in hoge mate het potentiële effect vergroot. Op aandacht, emotionele respons en ook op effectiviteit scoren commercials met een sound logo beter dan commercials zonder sound logo. Door het grote toegevoegde effect is het gebruik van sound logo’s voor alle adverteerders aan te raden, zowel voor radio als televisie.
Meer weten over dit onderzoek? Check: http://onemediasales.nl/case/het-brein-spreekt

Rude4sound wist dit al veel al langer maar bewijs het maar is! Nu ook onderzoek heeft uitgewezen dat een soundlogo daadwerkelijk invloed heeft op de effectiviteit van een merk of bedrijf is het tijd om eens te kijken wat een soundlogo voor jouw merk kan betekenen!
Bel voor meer informatie naar (06) 33 95 52 79 of stuur een bericht via de contactpagina.

"De lessen en nazorg bij Ruud zijn echt prima en professioneel te noemen. In de op mijn wensen aangepaste les veel relevante info over Logic gekregen...

- Alex Roelofs -

ex-NITS bassist/keyboards
Meer lezen »

"Ruud is een enthousiaste vent die goed uit kan leggen. In mijn geval had ik wat voorkennis...

- M. Kalsbeek -

Componist voor Hikimori/Music for Media
Meer lezen »